پروژه اتصال چیتگر به دریاچه خلیج فارس، هومن بالازاده
میتوان گفت تهران به عنوان بزرگترین کلانشهر منطقه، از نظر زمین و جمعیت، فاقد زیرساخت های اجتماعی و تفریحی کافی است. در همین راستا وظیفه طراحان و معماران در راستای ایجاد بافت و آثاری پویا و ترغیب کننده که مرتفع کننده معضلاتی اینچنین باشد، بر هیچ کس پوشیده نیست. پروژه اتصال چیتگر به دریاچه خلیج فارس تیم طراحی هوبا دیزاین، در مورد اتصال پارک و دریاچه در منطقه تفریحی چیتگر است. در واقع یکی از معیارهای اصلی در این پروژه هومن بالازاده، ایجاد بستری برای تعاملات اجتماعی در شهر است.
با در نظر گرفتن فضای سبز از دست رفته در منطقه، استراتژی شهری در موردپروژه اتصال چیتگر به دریاچه، تعریف دوباره چیتگر به عنوان “باغ ایرانی تهران” بود. در این طبقه بندی، ساختمان به پاویلیون ایرانی (کوشک) مشرف به مناظر باغ تبدیل می شود.
نکات طراحی این پروژه از هومن بالازاده
تیم طراحی هوبا دیزاین به سرپرستی هومن بالازاده، بارها توانایی خود را در زمینه طراحی کاربریهای مخاتف ثابت کرده است. پروژه مورد بررسی از هوبا دیزاین نوعی متفاوت از طراحی این گروه است که همانند بسیاری از پروژههای دیگر این گروه، افزایش تعاملات شهری و رفع معضلات اجتماعی در قالب معماری پیوند دهده، در آن مشهود است.
در این پروژه از تیم طراحی هومن بالازاده، دو منطقه عملکردی بر اساس موقعیت سایت ایجاد شده اند:
1. ورودی اصلی، که شامل فضاهای پارکینگ زیرزمینی با تعدادی نقاط دسترسی به چشم انداز سبز در سطح زمین است.
2. پاویلیون و پلازای مجاور، به عنوان بستری برای فعالیت های اجتماعی.
ارتباط بین پارک و دریاچه، با گسترش جاده های موجود در سایت به سطوح شیب دار مرتفع، که مشرف به چشم انداز طبیعی بین این دو لندمارک هستند، شکل گرفت.
در پروژه اتصال پارک چیتگر به دریاچه هومن بالازاده، فضاهای حجمی در امتداد سطوح شیب دار پراکنده شده و فعالیت های مختلف فرهنگی اجتماعی در اطراف سایت را تشکیل دادهاند. این فضاها بستر اجتماعی را برای “وقایعی” فراهم میکند که در زندگی روزمره شهروندان از دست رفتهاند و کمبودشان محسوس است.
هنگام راه رفتن در امتداد سطوح شیب دار، بازدید کنندگان فعالیت های مختلف اجتماعی را تجربه میکنند که میتوانند در آنها مشارکت کرده و یا فقط مشاهده نمایند. با درگیر کردن افراد از سطوح مختلف اجتماعی در فعالیتهایی که شامل رویدادهای هنری تعاملی نیز هست، رشد اجتماعی جامعه حاصل میشود.
علاوه بر این، در این پروژه هومن بالازاده، در بالای رمپ ها یک عرشه شهری قرار دارد که رهگذران را ترغیب می کند مدتی بمانند و از مناظر دریاچه و پارک لذت ببرند.