از آنجایی که مشتریان واحد مشاوره مشارکت در ساخت کلوپ معماران و سازندگان در گام اول سوالهایی در مورد مسائل حقوفی مشارکت در ساخت داشتند، این نکات چکیده مواردی بود که با داشتن اطلاعات از آنها میتوانید برای پروسه حقوقی مشارکت در ساخت احتمال تبعات و مشکلات حقوقی آتی را کاهش دهید.
- برایقرارداد های مشارکت در ساخت ضمانت اجرایی قابل قبولی باید تعریف و توافق کرد. (در صورتیکه وکیل داشته باشید این ضمانت اجرایی ها را اعمال خواهد کرد.)
- پس از اتمام سقف وستون و دیوارچینی حتما بین شریک سازنده و مالک، تقسیم نامه ای شفاف و صریح با توجه به میزان قدرالسهم، کیفیت و زمان فروش واحدهای متعلق به خود تنظیم شود.
- انتخاب یک ناظر دلسوز و مجرب جهت نظارت برکیفیت اجرایی شریک سازنده نباید فراموش شود.
- به جای برهم خوردن و اقاله قرارداد مشارکت در ساخت، قرادادی مطمئن و اصولی تنظیم شود. فسخ واقاله قرارداد، پس از شروع عملیات تخریب و یا گود برداری دیگر معنا و مفهومی ندارد.
- در قرارداد د مشارکت در ساخت اجازه گرفتن وام به هر عنوان به شریک سازنده داده نشود.
- واحدهای شراکتی فی مابین مالک و شریک سازنده با توجه به میزان سهم آنان و نحوه بهره برداری و نحوه فروش و اجاره صریحاً مشخص شود.
- قبل از فک رهن ملک توسط مالک، هیچ گونه اقدامات اجرایی و اداری انجام نشود.
- برای حل اختلاف احتمالی مشارکت در ساخت ، داور باید تعیین شود.
و دیگر مواردی مهمی که در صورت گرفتن وکیل تمامی آنها در قرارداد منظور خواهد شد.
اگر قرارداد مشارکت در ساخت توسط وکیل تنظیم گردد چه مزایایی دارد؟
- تنظیم قرارداد بر اساس آخرین قوانین توسط وکیل انجام خواهد شد.
- ضمانت اجرایی محکم توسط وکیل در نظر گرفته میشود تا در صورتیکه سازنده تعهدات خود را انجام ندهد بتواند از سازنده ضرر و زیان دریافت کند.
- تمامی مهلت های قرارداد مشارکت در ساخت به صورت دقیق توسط وکیل در قرارداد قید میشود.
- در صورتیکه سازنده تعهدات را انجام ندهد وکیل خودش میتواند او را مجبور به انجام تعهد کند و نیازی به حضور مالک نیز نخواهد بود.
- در صورت فسخ قرارداد مشارکت در ساخت در صورتیکه وکیل قرارداد را منعقد کرده باشد سازنده سهمی از ملک نخواهد برد.
سوالات قرارداد مشارکت در ساخت (گلچین پرسشهای مردمی در طی ۸ سال)
- آیا با وجود قرارداد اجاره می توان قرارداد مشارکت در ساخت امضا کرد؟
تا انجایی که این دو قرارداد مزاحم یکدیگر نباشند مقدور می باشد و اگر زمان اجرای قرارداد با مدت اجاره تداخل داشته باشد امکانالزام به تخلیه به استناد قرارداد مشارکت وجود ندارد مگر با توافق مستاجر وجلب رضایت او. مگر آنکه شرط تخلیه زود تر از موعود در قرارداد اجاره ذکر گردیده باشد. - پدر ما فوت نموده و ما قصد مشارکت در ساخت داریم بعد از ساخت هم قصد فروش نداریم برای چه باید انحصار وراثت کنیم؟
هرنوع قراردادی در این ملک نیاز به حضور مالک و در صورتفوت وراث قانونی او دارد، برای مشخص شدن وراث و اثبات آنکه شما تنها وراث مرحوم هستید و همچنین پرداخت مالیات بر ارث (در صورتی که مشمول واقع شود) باید انحصار وراثت انجام شود. - اگر قرارداد مشارکت در ساخت پس از عقد قرارداد، فسخ گردد حق کمیسیون پرداخت شده به آژانس باید بر گردانده شود؟
در ﺻﻮرتی که ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﺑﻪ رﺿﺎیت ﻃﺮفین ﺑﺎ ﺑﻪ واﺳﻄﻪ یکی از خیارات ﻗﺎﻧﻮنی ﻓﺴﺦ ﺑﺸﻮد ﺣﻖ ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ دﻻلی از دﻻل ﺳﻠﺐ نمیﺷﻮد ﻣﺸﺮوط ﺑﺮ اینکه ﻓﺴﺦ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﻣﺴﺘﻨﺪ ﺑﻪ دﻻل ﻧﺒﺎﺷﺪ. حتی اگر کمیسیون پرداخت نشده باشد پس از فسخ قرارداد نیز باید پرداخت شود. - چنانچه تعدادی از مالکین یک ساختمان قصد نوسازی داشته باشند، اما مالک یک یا چند واحد خود داری کند، راه حل چیست؟
چنانچه ۳ نفر از کارشناسان رسمی دادگستری فرسودگی کامل بنا و بیم خطرجانی و مالی ناشی از آن را گواهی نمایند، ساختمان قابل تجدید خواهد بود. اگر اقلیتی از صاحبان واحدها نسبت به تجدید بنا رضایت ندهند، مالکان موافق تجدید بنا، با اخذ مجوز از دادگاه، خانه مناسبی برای آنها اجاره کنند تا به مکان جدید منتقل شوند. - آیا میتوان قرارداد مشارکت در ساخت را به صورت رسمی دردفتر خانه اسناد رسمی تنظیم نمود؟
چنین امکانی وجود دارد اما اگر اعداد و ارقام واقعی در سند درج شوند هزینه ثبت زیاد میشود. - آیا میتوان در قرارداد مشارکت در ساخت وجه التزام تعیین کرد؟
بله در ضمن قرارداد مشارکت در ساخت میتوانند شرط کنند که اگر فروشنده در اجرای تعهد خود تاخیر کند، علاوه بر اجرای تعهد و الزام به تنظیم سند، باید مبلغی را به عنوان وجه التزام پرداخت کند.
مراحل تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت توسط وکیل
- شما نیاز به وقت مشاوره حضوری با وکیل متخصص در امور قراردادها و امور ملکی را دارید.(برای دریافت وقت با دفتر تماس حاصل فرمائید)
- پس از گرفتن وقت حضوری با وکیل، جزئیات قرارداد و توافقات مربوط به آن را برای وکیل شرح داده و در صورت لزوموکالتنامه وکیلرا امضاء می کنید.
- در این مرحله وکیل مراحل قانونی و توضیحات لازم را برای تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت را انجام خواهد داد.
مدارک لازم برای تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت
- مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی طرفین قرارداد
- ارائه سند و یا مدرک و یا قولنامه و توافقات دو طرف قرارداد
مشاوره حضوری و قبول وکالت با وکلای متخصص پایه یک دادگستری
واحد مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت کلوپ معماران و سازندگان آماده پاسخگویی به سوالات مالکان و سازندگان برای قرارداد مشارکت در ساخت میباشد.