گروه حیات، سازنده منطقه یک
تحلیل و ارزیابی ساختمان حیات نیاوران
کلوپ معماران و سازندگان
در سال 1390 گروه حیات یک گروه نوظهور در عرصه ساخت و ساز شهری است که فعالیت آن هنوز به یک دهه نرسیده است.
برادران کاردان پور مدیران گروه حیات هستند .
عمده فعالیت گروه حیات در منطقه یک میباشد و بجز ویلاهای مسکونی در امیر دشت مناطق فعالیت آنها در نیاوران، الهیه، دیباجی و کامرانیه است.
پروژه های گروه حیات پروژه های خوش ساختی هستند و جزئیات اجرایی در آنها با دقتی وسواس گونه اجرا شده اند.
معرفی یکی از پروژه های گروه حیات :
ساختمان حیات نیاوران
محل ساخت: تهران-نیاوران- خیابان بوکان
سازنده: گروه ساختامانی حیات (برادران کاردان پور)
سرمایه گذار: گروه آرا
معمار: محمد رضا ابراهیم زاده
متراژ زمین: 800 متر مربع
زیربنا: 6000 متر مربع
تعداد کل طبقات: 14 طبقه
تعداد طبقات مسکونی: 9 طبقه
متراژ واحد ها: 375 متر مربع
امکانات:
استخر، سالن ورزشی، باغ در بام (روف گاردن)،آشپزخانه صنعتی،
شروع و پایان ساخت: 1394- 1397
ساختمان حیات نیاوران در خیابان بوکان که یکی از بهترین خیابانهای منطقه به شمار میرود ساخته شده است.
این ساختمان حیات 9 طبقه واحد مسکونی هر کدام به متراژ 375 متر مربع دارد. معمار پروژه محمد رضا ابراهیم زاده از آرشیتکتهایی است که کلوپ معماران و سازندگان با وی گفت و گوی مفصلی در ارتباط با پروژه تاریخ شفاهی معماری معاصر ایران داشته است.
شاخصه ساخته های گروه حیات از کیفیت ساخت و برنامه ریزی برای ایجاد فضاهای با کیفیت که خیلی شبیه خانه باشند (بیان اصیل مفهوم سکونت با زبان معاصر) تشکیل شده است.
نمای پروژه حیات نیاوران با سبک مدرن و از ترکیب سنگ و شیشه ساخته شده است.
نور پردازی نما شاید میتوانست با سناریویی با انطباق بیشتر در جهت هم افزایی زبان ساختمان انجام شود.
به واسطه شیب زیاد زمین معماری خود را با شیب منطبق کرده و اختلاف سطح در مقاطع پروژه برای تخصیص لابی در همکف و دسترسی به پارکینگ استفاده شده و معمار بدون استفاده از یک برش افقی (مثل ازاره با متریال متضاد)در اتصال ساختمان روی زمین پیوستگی بیشتری ایجاد نموده است.
ساختار نظام معماری پروژه حیات نیاوران حجم و پلانها و موقعیت زمین باعث اجاد پتانسیل ورود نور از جهات مختلف به داخل ساختمان شده اند.
مشاعات و فضای سبزساختمان مسکونی حیات نیاوران(برادران کاردان پور)
در طبقه آخر عقب نشستن حجم ساختمان حیات نیاوران و پلان باعث ایجاد تراس بزرگ با امکان مبلمان و ایجاد دید مناسب به کوههای شمال تهران و نمای شمال به جنوب شهر شده است.
استفده از گیاهان و درختهای متناسب و عدم وسوسه برای تنوع زیاد گیاهان ترکیب خوبی از نفوذ طبیعت به فضاهای باز در ارتفاع (تراس و روف گاردن) ایجاد نموده است. البته نوع نرده (جانپناه) شاید میتوانست با دیتیلی شبیه شیشه به جای نرده عمودی مانع بصری کمتری مقابل این دید خوب ایجاد نماید.
همچنین بخوانید: ساختمان سدروس پروژه مدرن گروه نکسا
لابی ساختمان حیات نیاوران
لابی ساختمان حیات نیاوران از ترکیب سنگهای اسلب بوک متچ وارداتی ، جداره شفاف ترمال بریک و اتصال رنگ برنز کانتر اطلاعات و میز با رنگ استیل ایجاد شده است.
لابی بسیار مینیمالیستی طراحی و اجرا شده است و رنگهای گرم در بزرگ چوبی و استیل لوستر های ماهی شکل و کانتر در این زمینه خنثی و سفید به خوبی جلب توجه مینماید و از طرفی بیننده را بمباران اطلاعاتی نمیکند.
ریتم موجهای محدود سنگهای اسلب در بدنه گلدانها هم تکرار شده است.
لایتینگ عمومی فضای لابی هم آرام و بی ادعا در جهت دیده شده قسمت شو لابی ساختمان حیات (لوستر ها و اتصال آن با متریال کانتر) همراهی مینمایند.
استخر و فضای ورزشی(gym) ساختمان حیات
فضای استخر هم مانند سایر اجزای پروژه به سادگی و بی پیرایگی خلوص معاری مدرن را بازمینمایاند. دیوارها، ستونها و سایر اجزا متریال سفید و ساده ای دارند و در این میان رنگ چوب هندریل و کف پله ها و قصسمتی از فضای ورزشی فضای گرم را وارد محیط کرده اند.
سنگ های داخل 3 قاب به رنگ فیروزه ای در یکی از دیوارهای منتهی به کاسه استخر هستند و خطوط آنها در سقف کاذب ساده امتداد یافته است و همین سنگ در قابی در نیم طبقه بال هم وجود دارد.
تمامی خطوط متقاطع هندسه ساده ای دارند و التقاط در طراحی و اجرا وجود ندارد.
جکوزی در نیم طبقه بالا قرار دارد و کف نیم طبقه بالا از همان رنگ گرم چوب (البته در قالب سرامیک پرسلانی) تعریف شده است.
ساعت و مبلمانی که کانسپت آنها همان پتو و پشتی را با قالبی به روز مینمایاند فضایی برای استراحت و لم دادن خلق کرده اند.
سونای خشک در فریمی شیشه ای با پروفیلهای آلمینیومی ساده تعریف شده و داخل آن امتداد سطوح چوبی دیده میشود. شاید تفاوت بافت، رنگ و بیان سرامیک کف با چوب داخل سونا به امتداد بصری لطمه زده باشد.
نمای داخلی سونای خشک – مشاعات ساختمان حیات نیاوران
سالن ورزش کوجک دید مناسب به محیط استخر دارد و با توجه به ارتفاعی که در آن قرار دارد(تراز نیم طبقه) وسعت دید نسبتا وسیعی پیدا کرده است.
واحدهای مسکونی حیات نیاوران- برادران کاردان پور
لابی کوچک ورودی واحد های مسکونی زون های عمومی و خصوصی را از یکدیگر به درستی تفکیک کرده است.
درها با چارچوب چوب گردویی گرمای متناسبی به محیط خانه میدهند. اتصال قرنیزها با قاب در ها خیلی جالب نیست و شاید در انتخاب قرنیزها میشد انتخابهای بهتری را جایگزین نمود.
واحد های مسکونی پروژه حیات بوکان از همان خلوص و کمینه گویی بهره مند هستند.
کف واحدها از سنگ دهبید پوشیده شده است. بازشوهای بزرگ پنجره ها باعت دعوت نور و ایجاد منظر مناسب برای ساکنین میشود.
در انتای سالن یکی از دیوارها با آینه ترکیب شده تا اتداد نور و فضا را تشدید کند. قضاوت تناسب وجود سطوح بزرگ آینه با فضای مسکونی با خودتان است.
اتاق خواب مستر طراحی شبیه هتل دارد و سطوح گسترده چوب گردویی رنگ فضا را کمی تاریک کرده است.
سطوح حمام مستر را اسلبهای بزرگ مرمریت و در قسمت بالای روشویی کاشیهای ریز پوشانده اند.
کلا حمام در مستر با سطوح شیشه ای بزرگ سوغات نفوذ کدهای معماری هتلی به فضاهای مسکونی هستند. باز هم بد و خوب آن با خودتان.
آشپزخانه مدرن واحد های پروژه مسکونی حیات نیاوران از ترکیب کوارتز یا سنگ مشکی در صفحه روی کابینتها و تضاد آن با سطوح روشن و براق کابینتهای زمینی شکل گرفته است. در نگاه اول زیباست ولی احتمالا در استفاده در طولانی مدت ممکن است تیرگی زیاد از لحاظ بصری مشکل ایجاد نماید.
پارکینگها از سنگ گرانیت و دیوارهای مرمریت تشکیل شده اند. پوششهای اپوکسی برای معماری مدرن در کف احتمالا هماهنگی بیشتری ایجاد مینمود. این کف در پروژه های گروه نکسا مثل پروژه گراندو و سدروس ترکیب متناسب و زنده تری ایجاد کرده اند.
در مجموع گروه حیات -برادران کاردان پور جزو برترین سازندگان تهران در بخش خصوصی هستند که در پروژه هایشان خوش درخشیدند و کارهای و روند تولید ساخته هایشان با شیب محسوسی ر حال رشد است.
رشد و تسعه این گروه در مقیاسهای وسیع تر اتفاقی است که به زودی محقق خواهد شد.
پروژه های متفاوت این گروه در مقالات بعدی توسط کلوپ معماران و سازندگان تحلیل خواهد شد.