ساختمان اداری تجاری هیترا، به طراحی هومن بالازاده، برای زمینی به مساحت 5960 متر مربع در شهر تهران طراحی شدهاست. ساختمانی که در آن دید خاص هومن بالازاده به ادارهای اداری تجاری را میتوان بازجست.
ساختمان اداری تجاری هیترا در نبش تقاطع دو خیابان و در خیابان با شیب بیشتر واقع شدهاست که این خود مسائلی را برای طراحی این پروژه به همراه داشته. از جمله اقدامات صورت گرفته در روند طراحی، پدید آوردن نور بیشتر، تهویه و دید برای این ساختمان اداری تجاری است.
در ادامه با دیگر نکات طراحی ساختمان اداری تجاری هیترا همراه باشید.
روند طراحی پروژه اداری تجاری هیترا
وید مرکزی در جهت نوردهی فضاهای میانی در پروژههای شهری اغلب نقشی پر رنگ دارد. با این وجود در رابطه با مجتمع اداری تجاری هیترا، پلان ساختمان به نوعی سازماندهی شدهاست که وید در درون ساختمان نباشد و در بیرون حجم شکل بگیرد. در واقع جداره بیرونی نورگیری و دید را برای تمامی واحدها تامین میکند.
با این تدبیر، از متراژ اصلی پروژه کاسته نشده و دید شهری و نور جنوب برای تمامی واحدها تامین شدهاست. ( ایده حجمی پروژه در حریم مجاز شهرداری (۲+۶۰%) تعریف شده است)
طراحی نمای ساختمان اداری تجاری هیترا
این روزها در اغلب نماهای شهری با اغتشاش بصری مواجه هستیم. در این پروژه، بیانی خنثی و یکپارچه از نمای شهری را با کمک مصالح بومی شاهد هستیم. نمایی که در آن خبری از تعدد فرم و ترکیببندیهایی که منجر به آلودگی بصری میشود نیست.
در واقع، قطعات پیش ساخته آجر و فلز، نمایی دو پوسته برای این پروژه تعریف کردهاند. پوسته مشبک و آجری با سازهای فلزی و فیروزهای جهت نصب در نما که برای کنترل میزان نورگیری و سایهاندازی مناسب ایجاد شدهاست. این ساختار موجب فراهم آمدن دید برای تمامی واحدها میشود.
از طرفی، دو رنگ آجر و فیروزهای فلز، دو رنگ غالب در معماری ایرانی هستند که در ساختمان هیترا به نوعی نوین استفاده شدهاند و در دید ناظر از هر سمت این ترکیب به نوعی متفاوت دیده و درک میشود.
گاترهای مابین دو پوسته آب را روی نما هدایت میکنند که این به تمیز ماندن نما کمک میکند.
در ادامه میتوانید تصاویر پلان این پروژه را مشاهده فرمایید: