دفتر معماری هوبا دیزاین یکی از سرآمدترین دفاتر معماری حال حاضر ایران در زمینه طراحی پروژههای مدرن و به خصوص ساختمانهای اداری مدرن، در سال 2007 توسط هومن بالازاده تاسیس شد. در طی این سالها هومن بالازاده توانسته است در عرصه معماری، موفقیتهای ملی و بینالمللی بسیاری را با همیاری تیم حرفهای متشکل از معماران ماهر، رقم بزند. بیشک دیدگاه متفاوت و جامع در کنار رویکرد طراحی نوین، باعث موفقیت هومن بالازاده به ویژه در طراحی ساختمانهای اداری مدرن گشته است.
ساختمانهای اداری هوبا دیزاین
گروه معماری هوبا دیزاین معروف به یافتن ایدههای ناب و جدید در طراحی ساختمانهای اداری تهران است. بی شک مطالعه دقیق هر پروژه پیش از طراحی و تمرکز بر توسعه نقش تعاملی بنا در مواجهه با انسان دلایل اصلی این معروفیت است. بررسی دقیق فرهنگ جامعهای که قرار است کاربران ساختمان را در آینده تشکیل دهند در کنار بررسیهای زیبایی شناختی، کیفیت ساختمان را به طور قابل ملاحظهای افزایش میدهد. این کیفیت افزوده به وضوح در ساختمانهای اداری کهن سرام، بتن آپتوس، مرکز تجاری اداری فیروزه و … دیده میشود. همین کیفیت افزوده باعث گشته از ساختمانهای اداری مدرن طراحی شده توسط هومن بالازاده، به عنوان برترین طرحهای اداری ایران یاد شود. در ادامه به بررسی چند نمونه از شاخصترین ساختمانهای اداری دفتر معماری هوبا دیزاین میپردازیم.
ساختمان اداری مرکزی کهن سرام
ساختمان اداری کهن سرام، بیشک یکی از برترین ساختمانهای اداری ایران بوده و جایزه معمار سال 98 گواه بر این است. ساختمان اداری کهن سرام، همچنین توانست مدال طلای A’Design Award and Competition را ازآن خود ساخته و نامزد جایزه معماری دیزین (Dezeen Awards) شود.
سایت این ساختمان اداری مدرن دراری مقیاس شهری و محلهای به طور همزمان بود. راه حل بالازاده برای این همزمانی، طراحی حجمی بود که در مقیاس شهری ساده و به دور از آشفتگی و در مقیاس محلهای دارای جزئیات و غیر صلب باشد. برای این منظور از آجر عینکی برای نمای ساختمان بهرهگرفته شد و حجم بنا به گونهای طراحی شد که در عین درونگرایی برونگرا نیز باشد. حجم این ساختمان اداری مدرن در عین این که مفاهیم معماری سنتی ایرانی را تداعی میکند، آن را به چالش نیز میکشد.
ساختمان اداری شریف
ساختمان اداری دانشگاه شریف، در مجاورت دانشگاه شریف، به عنوان یک فضای کار مشترک در و بر سازهای که از قبل موجود بود طراحی و ساخته شد. آنچه که این پروژه را در بین برترین طرحهای ادرای تهران قرار داده است، طرز برخورد طراحی در مواجهه با چالش طراحی ساختمان اداری مدرن در هماهنگی را ساختمانهای موجود دانشگاه شریف بود. هومن بالازاده با ترکیب آجر به عنوان یکی مصالح سنتی و تکنولوژی، نمای هوشمندی طراحی نمود که به خوبی توانست در عین ایجاد یکپارچگی در نمای ساختمان اداری شریف با ساختمانهای موجود، فضای مدرن مورد نیاز انسانهای امروزی را برای کارکنان فراهم آورد. نمای این ساختمان هم چون نمای ساختمان اداری کهن سرام در عین درونگرایی، برونگرا بوده و علاوه بر این قابلیت کنترل میزان نور وارده به بنا را دارد. فضای داخلی این ساختمان اداری مدرن، به صورت دفاتر باز و بسته طراحی شده که با دیوارچههای سبز از هم جدا میشوند.
ساختمان اداری-تجاری هیترا
ایدههای راهنمایی حداکثری نور به فضای داخلی و طراحی فرمی یکپارچه در مقیاس شهری که برای عابران پیاده نیز دلنشین باشد، ساختمان اداری- تجاری هیترا را به یکی از موفقترین طرحهای اداری مدرن ایران تبدیل کرد. هومن بالازاده با ارتباط دادن وید مرکزی به پوسته خارجی توانست در عین این که نور حداکثریی را برای تمام واحدها تامین کند، نمایی جذاب و دعوت کننده خلق کند که نیم نگاهی نیز به فرهنگ ایرانی ترکیب آجر و فیروزه دارد. نمای این ساختمان اداری مدرن، به صورت دو پوسته طراحی شده است به این صورت که نمای خارجی آجری و نمای داخلی تماما پنجره قدی است تا در عین حفظ دید، نور کنترل شده حداکثری به داخل نفوذ کند.