ارائه راهکارهایی نوین و کارآمد در راستای احیای بافتی خاص از شهر و یا الگویی مناسب به منزله بهبود فضاهای شهری از هر نظر، از جمله مواردی است که مسئولین این حوزه با آن درگیر هستند. در همین راستا، مسابقهای با موضوع طراحی الگوی سکونتی در مجموعهای همجوار بافت ناکارآمد میانی شمال غرب تبریز، برگزار شد که طرح ارائه شده توسط هومن بالازاده در مرحله نهایی از میان سه طرح راه یافته به این مرحله، برگ برنده را ربود و برگزیده شد.
مجموعه سکونتی تبریز، هومن بالازاده
در اغلب طراحیهای هومن بالازاده، به نوعی با مسئله ارتباط مناسب شهر و مجموعه طراحی شده و برقراری ارتباطی جسور میان بستر طرح، طرح، شهر و مخاطب هستیم. در رابطه با الگوی سکونتی تبریز، آن هم در محلهای مجاور بافتی فراموش شده، نه تنها ارزشهای فراموش شده را احیا میکند، بلکه میتواند ارزشهایی نوین و به روز نیز آفریده و به عنوان الگویی مناسب به جامعه معماری و شهرسازی تقدیم کند.
این مجموعه مسکونی برای زمینی به مساحت 5.4 هکتار با ظرفیت 1400 واحد مسکونی طراحی شدهاست. بی شک، ظرفیتهای کلی طرح هومن بالازاده داوران را به سمت انتخاب این طرح ارزشمند سوق داده است؛ ویژگیهایی مانند پیشبرد طرح به سمت مرکز محله، برآوردن نیازهای خدماتی ساکنین، همپوشانی با فضای سبز و جدا نکردن طرح از طبیعت، همخوانی کلی طرح با خواستهها و ارزشهای شهر تبریز.
در مجموعه مسکونی پیشنهادی هومن بالازاده، حس مکان را به زیبایی میتوان دریافت و تمهیدات اندیشیده شده برای ارتقای کیفیت زندگی نیز خودنمایی میکند، از طرفی میتوان آن را پاسخی درخور به پیشینهها و خواستههای فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و اقتصادی دانست. خلاقیت معمارانه و بازدهی اقتصادی نیز از مواردی است که این طرح برآورده کننده آن است.