مهندس حسنخانی:
فکر می کنم نگهداشتن پرسنل خوب از جذب پرسنل خوب فرآیندی دشوارتر است.
مهندس تبار:
بله قطعاً همین طور است. نکته دیگری هم شما سوال کردید و فکر می کنم بد نباشد به آن پاسخ دهم. شما سوال کردید که عملکرد پرسنل ایمن سازه فدک را چگونه ارزیابی می کنیم؟ در این مورد باید بگویم که ما به این نتیجه رسیده ایم که به جای ارزیابی عملکرد افراد، مدیریت عملکرد افراد را در دستور کار قرار دهیم. اگر بخواهم خیلی خلاصه بگویم در این مورد باید مانند مربی برخورد کنیم. مربی به جای رویکرد از بالا به پایین، باید رویکرد مشارکتی داشته باشد و در مسائل و حل آنها می بایستی با سایر افراد مشارکت داشته باشد و به جای اینکه بر روی اشتباهات افراد تمرکز کند، بر روی پرورش آنها باید تمرکز کند.
در واقع ما در شرکت ایمن سازه فدک 3 نوع نگاه داریم: 1- نگاه مربی 2- نگاه مشارکتی 3- نگاه پرورشی
در کل به جای سیستم ارزیابی که در سایر شرکت ها وجود دارد و من خودم نیز کار کرده ام و مشاهده کرده ام که این سیستمی که در شرکت ما وجود دارد، به نظر می رسد نتیجه بهتری از آن حاصل شده است.
همچنین بخوانید: قسمت چهارم ایمن سازان فدک
مهندس حسنخانی :
با توجه به بازدید که از پروژه های زیما و سدروس و گراندو داشتم متوجه شدم که شما به هر حال در این منطقه وارد بازاری شدید که بکر بوده و شما ساختمانی پر بهاء ساختید و در عین حال با ذائقه مشاورین املاک و مردم متفاوت بوده است. در عین حال یکی از موضوعاتی که باعث می شود کار گروه نکسا مورد اقبال همگان قرار بگیرد، تمیزی سطوح در چندین لایه است. این فرآیند چگونه شکل گرفت؟ آیا می توان آن را به عنوان یک فرآیند تعریف کرد؟
مهندس تبار:
در این مورد چند بحث وجود دارد. در سطح کلان ما نباید تابع بازار باشیم.
به طور مثال اگر در بازار مطرح است که برای اینکه پروژه ای لوکس باشد باید از متریال گران قیمت استفاده کرد، مجموعه ما از این موضوع تبعیت نمی کند. ما در پروژه هایمان تعریف مشخصی داریم و از دید ما پروژه ای لوکس است که حتما معماری خوبی داشته باشد. پس در نهایت ما باید بر روی یک معماری خوب کار کنیم. مورد بعدی این است که در فرآیند اجرا، حتما باید محصول ما به فکر و ایده های معمار پایبندی کامل داشته باشد. تیم اجرا و تیم طراحی، باید با هم مسائل را با تمرکز بر جزئیات حل کنند و نمی شود که در این فرآیند، جزئیات پروژه حل نشده باقی بماند.
در واقع این طور نیست که بگوییم کار معمار بسیار زیباست و تمام شد و حالا سراغ اجرای آن برویم.
تمام دیتیل ها و جزئیات در شرکت ایمن سازه فدک باید در اجرا با فکر و ایده های معمار همخوانی داشته باشد و تمامی مسائل و مشکلات مربوط به آنها می بایستی از قبل حل شده باشد. واقعیت این است که ما زمان زیادی را بر روی جزئیات می گذاریم. ما سعی کردیم که در شرکت کار عمیقی بر روی جزئیات داشته باشیم و از همان روز اول همه مسائل مربوط به جزئیات را تا انتهای کار که به بهره برداری و تعمیر است را در نظر بگیریم.
در حوزه خرید و تامین شرکت ایمن سازه فدک هم با تیم های خوبی همکاری داریم، بالاخره زمانی که محصولی را می خواهیم خریداری کنیم، این محصول باید از افراد دارای صلاحیت خریداری شود. به طور مثال: در پروژه ای ما برای اسکلت فلزی پیچ تهیه کردیم و قبل از اینکه تمام پیچ ها مصرف شوند، دچار مشکل شدند، در حالی که شرکت نیز دارای صلاحیت بود و در ذهن کارفرما تا روز آخر پروژه ، این خرید اشتباه و طولانی شدن زمان ساخت ، ماند.
همچنین تیم های اجرایی شرکت ایمن سازه فدک نیز بسیار حائز اهمیت هستند. استاد کارانی که در پروژه کار می کنند بسیار مهم اند. به دلیل اینکه بسیاری از استادکاران آموزش آکادمیک ندیده اند و به صورت تجربی کار را فراگرفته اند، آموزش این افراد بسیار کار دشواری است که پس از این آموزش باید کنترل کرد که آیا صحیح و مطابق خواسته ها کار را انجام می دهند یا خیر.اما بعد از اتمام یک پروژه، در همکاری های بعدی در پروژه های بعدی، راحت تر این کار را انجام می دهند.
در برخی موارد می بایستی نقشه خوانی و صورت وضعیت نویسی آموزش دهیم.در هر حال، کاری است که از روز آغاز کار تا روز پایان کار باید برایش برنامه ریزی کرد تا نتیجه کار دارای کیفیت باشد.
همچنین بخوانید: قسمت پنجم ایمن سازان فدک
یکی دیگر از کارهایی که ما در گروه نکسا و شرکت ایمن سازه فدک نهایی کردن طرح انجام می دهیم این است که نظرات اقشار مختلف را دریافت می کنیم .به عنوان مثال، طرح را به یک مهندس معماری دیگر می دهیم و از او نظراتش را می خواهیم و یا طرح را به مشاورین املاک برای فروش می دهیم و نظراتشان را برای فروش این ساختمان دریافت می کنیم. مشاورین املاک در حوزه متریال بر اساس جو بازار خیلی نظر دارند. به عنوان مثال در پروژه سدروس، کف ها از متریال سرامیک طرح بتن بود که تا آن روز کسی از این نوع سرامیک در پروژه مسکونی استفاده نکرده بود.
همه مشاوران املاک چند نظر مشترک داشتند که یکی از آنها این بود که واحدی که کف آن سرامیک باشد، در این منطقه خریدار ندارد و یا در مورد پارکینگ نظرشان این بود که اگر دیوارها و کف پارکینگ سنگ نباشد، خریدار واحد را نمی خرد و ما در طرح اپوکسی را در نظر گرفته بودیم.ما به بعضی از این موارد اعتقاد داریم و در سایر کشورهای دنیا نیز از این محصول استفاده می کنند و چرا ما استفاده نکنیم. ما می توانیم با جذابیت های بصری که ایجاد می کنیم کیفیت فضا را ارتقا بدهیم. مثلا در پارکینگ پروژه گراندو از ترکیب رنگهای طوسی و زرد برای ایجاد جذابیت های بصری استفاده شده است و یا در پروژه زیما، از ترکیب رنگهای طوسی و سبز برای ایجاد جذابیت های بصری استفاده کردیم. اما در روز اول همه مشاورین املاک با این کار مخالف بودند. با این حال ما این کار را انجام دادیم و تابع فکر و ایده معمار بودیم و امروز مشاهده می کنیم که در آن منطقه دیگران نیز از این نوع سبک کار تبعیت می کنند. شکستن این فضا، کار دشواری است. اما با داشتن کانسپت خوب، جذابیت های بصری زیاد در پروژه ، می توان حرف های خوب ارائه کرد.