مهندس علی تبار – مدیر عامل شرکت ایمن سازه فدک
مهندس احمد قنبری – معاونت اجرا و پروژه های شرکت ایمن سازه فدک
مهندس حسنخانی – مصاحبه کننده، کلوپ معماران و سازندگان
مهندس حسنخانی:
لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید تخصص شما در چه حوزه ای است؟
- مهندس تبار:
من علی تبار ، فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران از دانشگاه صعنتی شریف هستم. حدود 23 الی 24 سال در حوزه ساختمان مشغول فعالیت هستم. در طراحی و اجرای ساختمان تخصص پیدا کردم و دغدغه اصلی من تمرکز بر روی ساخت و ساز ساختمان های فاخر در شرکت ایمن سازه فدک است.
- مهندس قنبری:
من احمد قنبری، فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف هستم. تقریباً 23 الی 24 سال به صورت متمرکز در حوزه اجرای ساختمان فعال بوده ام و تخصص اصلی من در حوزه مدیریت پروژه در شرکت ایمن سازه فدک است.
- مهندس حسنخانی:
گروه ایمن سازه فدک در چه سالی شکل گرفت؟ و دلیل اصلی شکل گیری آن چه بوده است؟
- مهندس تبار:
در سال 1379 با آقای مهندس دوست محمدی(گروه نکسا) حدود 4 الی 5 سالی با هم همکاری داشتیم و کارهای مشترکی انجام می دادیم. البته در شرکت های مختلف کار می کردیم ولی به واسطه رابطه دوستانه ای که هر دو داشتیم، پروژه های مشترکی را با هم کار می کردیم.
در یک بازه زمانی به این مسئله فکر کردیم که ما فارغ التحصیل بهترین دانشگاه کشور هستیم و رفتن از ایران به کشورهای خارجی برای ما مطرح نیست، چرا نباید مجموعه ای داشته باشیم که در چهارچوب آن ایده های تخصصی خودمان را دنبال کنیم که تحولی در ساختمان سازی ایجاد کند؟
لذا این فکر اولیه شکل گرفت و با یک سرمایه محدودی هم کار ساخت و ساز را شروع کردیم و هم یک شرکت تأسیس کردیم که جهت گیری اصلی شرکت در آن زمان به سمت خدمات مشاوره ای مثل طراحی ساختمان و مقاوم سازی ساختمان ها بود و در واقع ما کار را به عنوان مهندسین مشاور شروع کردیم. اما کمی بعد احساس کردیم که این بخش برای اینکه بتوانیم اثر گذار باشیم کفایت نمی کند و هم کشور به این بخش بهای زیادی نمی دهد، لذا به سمتی حرکت کردیم که پکیج طرح و اجرا را در دست بگیریم و بعدها بحث سرمایه گذاری با نگاه نقش داشتن از صفر تا صد در کل زنجیره وارد کار ما شد.
زمانی که شما محصولی را تهیه می کنید، این محصول مشخصاتی دارد که به شما نشان می دهد که چه ویژگی هایی را داراست.
به عنوان مثال، یک شیر را به عنوان یک محصول در نظر بگیرید، این شیر مشخصاتی[1] دارد که بر اساس آن شما
می توانید مشخصات فنی آن را نظیر شرایط تولید، تست ها و آزمون هایی که برای آن انجام داده اند و شرایط نگهداری و دوری از محصولات خاص بدانید.
در مورد ساختمان به دلیل اینکه بخش های زیاد و متفاوتی در آن وجود دارد، به خصوص در ایران، بر خلاف سایر کشورها، شاید حدود 80 درصد کارهای در سایت[2] انجام می شود و در نتیحه کنترل کیفی در حد کنترل کیفی کارخانه انجام نمیشود بلکه در حد سایت انجام می شود.
همچنین بخوانید: ساختمان سدروس پروژه مدرن گروه نکسا
لذا با همین نگاه، محصول ما نیز به لحاظ کیفی تفاوت خیلی بالایی دارد.
نگاه ما به این صورت است، اگر ما بخواهیم ساختمانی را بسازیم، این ساختمان همواره باید یک رنگ و بویی مشخص داشته باشد و به لحاظ سطح کیفیت باید ویژگی هایی را داشته باشد.
در واقع ما فرآیندی را تعریف می کنیم که در قالب این فرآیند، همواره محصولی که از این فرآیند خارج می شود انتظارات مد نظر را برآورده می کند.
این مسئله هم درست است که در جایی تیم بهتر عمل می کند، در نتیجه سطح کیفی آن اندکی بهتر می شود و بر عکس، ولی در کل ما از یک حداقل هایی عدول نمی کنیم. اگر شما دقت کنید در حال حاضر به دلیل نبود ساختارها، بسیاری از مجموعه ها که در حال ساختمان سازی هستند، اولاً با رفتن آنها از ساختمان، ساختار به اتمام می رسد و دوماً اینکه خیلی از اوقات کیفیت پروژه هایشان تغییر می کند. به طور مثال 2 پروژه بسیار خوب ساخته اند و 2 پروژه بسیار بد.
در واقع ما در گروه نکسا به دنبال این موضوع هستیم که ساختار ایجاد کنیم که اولاً اهداف ما را منتج به نتیجه کند که اگر در پروژه کیفیت برای ما مهم است، محصول ما حتماً کیفی باشد و اگر معماری در اولویت اول است، در ابتدای کار حتماً یک معمار صاحب فکر تا روز آخر همراه ما باشد و در انتها بتوانیم بگوییم که این فکری است که ما در گروه نکسا توانسته ایم خلق کنیم و مهمترین نکته این است که اگر ما در ساختمان نبودیم، آن ساختاری که برایش تعریف کرده ایم بتواند کار خودش را ادامه دهد.
[1]– Specification
[2]– Site