- ابعاد زمین توسط نقشه بردار برداشت شود و با سند، در صورت وجود دستور نقشه منطبق شود. در صورت عدم انطباق نقشه وضع موجود، سند و دستور نقشه ، بایستی یک نقشه بر اساس تطابق نهایی تهیه شود. نکته قابل توجه محاسبه 60 درصد مساحت سند برای تععین سطح اشغال حتی با وجود اصلاحی است.
2.در برداشت درز انقطاع واحدهای همسایه مشخص شود.
- ابعاد گذر و شیبب آن و در مورد زمینها یا ملکهای دو کله یه سه بر، شیب و اختلاف سطح تمامی معابر چک شود.
- جای درختان، چاه موجود، علمک گاز در مورد ساختمانهای کلنگی دقیقا برداشت شود. محل انشعابات و فضای اتاق برق (در پروژه های بزرگ) با هماهنگی کارشناسان سازمانهای مرتبط باشد.
- در مورد پروژه های کوچک و متوسط سیستم سازه به معمار اعلام شود. هماهنگی سازه و معماری بر اساس نقشه رویت میتواند در قرارداد نوشته شود.
در پروژه های بزرگ مهندسی نما و سازه نما معمولا خارج از توان مهندس محاسب سازه است و باید دفاتر معماری تجربه و کفایت دیتیل دیزاین سازه نما را داشته باشند.
- سیستم گرمایش و سرمایش مشخص شود( برای بازبینی بازشو در سقفها و پیش بینی حدود ابعاد داکتها و رایزرها).
- در صورتیکه نوع ساخت پروژه مشارکت در ساخت است شرایط قرارداد، لیست متریال و خواسته شرکای مالک به معمار منتقل شود.
- بهتر است در تمامی پروژه ها از اول مشاور آتش نشانی ( و گاهی مشاور شهرداری) حدود آخرین قوانین را برای معمار تشریح کنند و طرح را از لحاظ ارتفاع و ضوابط در پلان کنترل کنند. ( در این مورد مشاوره تخصصی در کلوپ معماران و سازندگان وجود دارد).
- نحوه قرارداد بستن با معمار و مهندسین مشاور طراح بسیار مهم است، قرارداد بایستی کامل، جامع و بازدارنده باشد و در مورد روش ساختاری سیتماتیک نحوه پرداخت بر اساس ساختار شکست پروژه باشد.
شرایط قرارداد بستن با معمار و مهندسین مشاور سایر رشته ها(سازه، برق و مکانیک و طراحان داخلی ) در مقاله ای در سایت کلوپ معماران و سازندگان ارائه میشود.
- در مورد پروژه های بزرگ تعیین خواسته های کارفرما بصورت مکتوب بایستی در بر گیرنده مسائلی در حوزه برندینگ و فروش ساختمان ( حدود روش طراحی و ساخت متناسب با برنامه فروش پروژه و خواسته مالکین و سازنده از ساختمان) ، نوع ساخت (ساخت فست ترکت و سریع یا عادی)، حدود هزینه ساخت ، احتمال اخذ جواز اضافه طبقه برای مشخص نمودن امکان گسترش عمودی و رعایت کدهای خاص (مثل معماری سبز) به معمار مطرح شود.
- عکسهای هوایی و کنترل دیدهای تمامی جهات قبل از ساخت پروژه در تمامی طبقات توسط عکسبرداری با هلی شات به جهت گیری و کنترل ابعاد و محل پنجره ها کمک میکند.
- در مورد پروژه های بزرگ مشخص نمودن نحوه ارائه اطلاعات متناسب با شرایط اخذ مجوزهای شهرداری، آتش نشانی و نظام مهندسی و برنامه ساخت مثل تعیین جانمایی و ارتفاع گود برداری و در مواردی ارائه نقشه های فاز 1.5 ( نقشه ها بدون تفکیک زمانی فاز یک و دو به جهت عدم توقف پروژه یا ایجاد دوباره کاری) از لحاظ زمان بندی مهم است.
ساختار کلاسیک ارائه نقشه ها در قالب فاز یک و پس از تایید کل نقشه ها ارائه فاز دو در مورد پروژه های بزرگی که زمان زیادی برای مرحله طراحی ندارند جوابگو نیست.
- هماهنگی نقشه های چهار رشته بر عهده مهندسین معمار است. هر چند توانمندی این مساله در صورتیکه ارائه نقشه ها با رویت انجام نشود، از هر مشاور یا معماری ساخته نیست.
- در مورد پروژه های با مقیاس بزرگ هرچند تمامی دیسیپلینهای معماری باید یک بیان مشترک داشته باشند، طراحی معماری داخلی و جزئیات داخلی در حد توقع شرکت سازنده و همسطح بودن با استراتژی اقتصادی پروژه نخواهد بود.
بجز معدود معماران مسلط به معماری داخلی دوسویه( ارزشمند به لحاظ هنری و هماهنگ با نظام معماری و ارئه پروژه ای فاخر و مجلل برای فروش) بهتر است از ابتدا یک جوینت ( شریک کاری همسطح) برای معماری داخلی و فینیشینگها( لابی، مشاعات و داخل واحد) در کنار معمار دیده شود.( در این موضوع کلوپ معماران و سازندگان تجارب سازندگان مطرح در این روش را میداند).
- تجهیز کارگاه و دفتر فروش و طراحی مسیر جداگانه ورود مشتریان و پرسنل کارگاهی از ابتدا موازی با طرح اولیه لکه گذاری معماری بایستی دیده شود.
کلوپ معماران و سازندگان