ویلای رز، پروژهای از گروه نکسا، از برترین سازندگان منطقه یک، با طراحی رضا دانشمیر و کاترین اسپیریدونوف است که در شهرک غرب با محیط آرامش بخش آن واقع شده و مجری آن ایمن سازه فدک میباشد.
گروه نکسا که از سازندگان برتر تهران و سازندگان برتر ایران محسوب میشود، با ویلای رز، در کنار طراحان خلاقی مانند رضا دانشمیر و کاترین اسپیریدونوف قرار گرفت، تا آرمانهای مهندس داوود دوست محمدی اینبار در قالب طرحی ویلایی در زمینه مسکونی به بار بنشیند. کارفرمایی خوش فکر که همواره کیفیت را زمینه اصلی فعالیت خویش قرار دادهاست. در واقع، نگاهی کیفی به طراحی، در کنار توجه ویژه به فرهنگ و تلاش در زمینه تغییر ذائقه عام به سمت آنچه شایسته معماری است، گروه نکسا را به یکی از سازندگان برتر ایران تبدیل نموده و این امر در تمامی پروژههای این شرکت ساختمانی مشهود و قابل اثبات است.
پروژه ویلای رز، که در سال 1396 تکمیل و ساخته شدهاست، بنایی متفاوت در شهرک غرب است که عناصر طبیعی را در طراحی به کار بردهاست. این ساختمان مینیمال و مدرن، با متریالی لوکس و مناسب، در کنار تجهیزات و تکنولوژی به کار رفته در آن، ساختمانی هوشمند محسوب میشود. شاید در ابتدا به نظر بیاید که ویلای رز یک بنای دو طبقه است ولی در اصل این بنا چهار طبقه بوده که در راستای طرح محدودیت بناهای بیشتر از دو طبقه این منطقه پا به عرصه ظهور گذاشتهاست و محدودیت را به فرصت تبدیل نموده.
همچنین بخوانید: ساختمان مسکونی گراندو
نکات طراحی ویلای رز
همانطور که میدانیم از وجوه بسیار با اهمیت در طراحی مسکونی، امکان استفاده از نور طبیعی به ویژه در فضاهایی که افراد عمده وقت خود را در آن میگذرانند است، همانطور که در رابطه با بهرهگیری از منظره سبز بیرون این مورد مطرح است. در رابطه با ویلای رز، هر دوی این عامل رعایت شدهاست، پنجرههای قدی هر دو ضلع شمال و جنوب گویای این مطلبند و علاوه بر آن نورپردازی زیبا و مناسب در شب نیز به امکانات فضا میافزاید. خوب است بدانید طراحان، حداکثر استفاده از نور طبیعی را در نظر گرفتهاند، به گونهای که در بخشهای زیر سطح زمین نیز از این امکان بهره بردهاند.
رضا دانشمیر طراح این پروژه در مورد ویلای رز میگوید: « ویلا اساسا دستمایه جالبی برای کار اسـت چون محدودیتهای آپارتمان را برای طراحی ندارد. به این معنی که شما یک قطعه زمین در اختیار دارید و میتوانید بنایی در آن بسازید که از چهار طرف باز باشد. ویلای رز از چهار طرف نما دارد بنابراین یک ُفرم کامل را تشکیل میدهد. در این پروژه ما زمین را تا ســطح منهای دو تراشیدیم و اطـراف آن را خالی کردیم که بتوانیم به طبقات زیر زمین به خصوص طبقه ای که استخر در آن قرار دارد نور برسانیم و برایش فضای سبز طراحی کنیم.”
مهندس دانشمیر در ادامه میافزاید: «اگر از بیرون پروژه ویلای رز نگاه کنید، بخشی از متریال یک پوسته سفید از بتن است و بخش دیگر چوبی. ما در جداره های شرقی و غربی یک نوارهای عمودی نور داریم. حد فاصل بین چوب با متریال سنگ و دیواره های سفید می تواند نور را به داخل هدایت کند. همچنین سقف طبقه آخر را در قسمت مرکزی به صورت شیشه ای ساختیم که یک حفاظ دارد وا گر این حفاظ کنار برود، پنجره ها می توانند نور را به فضای داخلی انتقال بدهند و از طریق ُویدی که در طبقه همکف هست کل فضای داخلی ویلای رز را روشن کند. این می تواند به صرفه جویی در مصرف انرژی هم کمک کند. به طوری که در طول روز اصلا شــما نیازی نمی بینید بخواهید چراغی روشن کنید.
تمام طبقات پروژه به هم مرتبط هستند و سعی نکردیم طبقات صد در صد از هم مجزا باشند. این امر از طریق ُویدهایی که نظر گرفتیم و راهرو و راه پله پیوسته داخلی میسر شده. شما وقتی وارد میشوید، میتوانید تمام طبقات را طی کنید و حتی به بام بروید این ُوید ها عملا یک حیاط داخلی برای پروژه ویلای رز ایجاد کرده و همه فضاها را به هم مرتبط می کند. »
یکپارچگی عناصر ویلای رز در تمامی سطوح، از نما و محوطهسازی تا طراحی داخلی، به وضوح دیده میشود. احجام اصلی بنا، دو حجم اصلی، به مثابه گلبرگهای رز یکدیگر را در بر گرفتهاند.
همچنین بخوانید: مجتمع مسکونی زیما
از جذابیتهای دیگر این بنای لوکس، سقف پانورامیک آن است که نور مورد نیاز بنا را فراهم میآورد و ارتباط مناسبی نیز بین طبقات ایجاد میکند. ارزشهای مینیمالیسم در این بنا به زیبایی مشهود است.
ویلای رز از نظر ایمنی و تاسیسات و انرژی نیز با روشهای نوین هماهنگ شدهاست. تجهیزات اسمارت سرمایش و گرمایش موجب مصرف بهینه انرژی میشود و سازهای ایمن نگهدارنده ساختمان است.
طراحان ویلای رز در ادامه میافزایند: “ما این ایده را توسعه دادیم که ویلا از دو بخش تشکیل شود. هرچند که بخش عمومی و خصوصی را از هم تفکیک نکردیم و به نحوی درون هم قرار دادیم اما این دو بخش تمایزهای خودشان را دارند. اگر از بیرون پروژه نگاه کنید، بخشی از متریال یک پوسته سفید از بتن است و بخش دیگر چوبی؛ قسمت چوبی بخش خصوصی ماســت و بخش سفید مربوط به عملکردهای عمومی می شود. حدفاصل این دو بخش هم با شیشه جدا شده.”
شاید یکی از جالبترین وجوه این پروژه گروه نکسا، این باشد که با توجه به سایت پروژه و دسترسیهای آن، امکان تغییر کاربری بنا نیز وجود دارد. برای مثال میتوان از آن به عنوان فضای اداری نیز استفاده نمود!
وضعیت ویلای رز | اتمام ساخت |
سال | 1396 |
کاربرد | مسکونی |
مکان | شهرک غرب |
تعداد واحد | 1 |
کارفرما | گروه نکسا |
مجری | ایمن سازه فدک |
طراح | رضا دانشمیر و کاترین اسپیریدونوف |